Növénynövés

2009.02.27. 02:03 | Szólj hozzá!

A már említett alaptémák közül engem mostanában a növénynövést, növénymozgást leíró time lapse-ek kezdtek különösen foglalkoztatni. Ennek lenyűgöző iskolapéldájaként mindig a BBC Planeth Earth sorozatának ide vonatkozó, Jungles c. epizódja lebeg a szemem előtt, amely a maga utánozhatatlanságával egy kidőlt fatörzsön elburjánzó aljnövényzet - többek között gombák és futónövények - kifejlődését mutatja be.

A tűpontos kameramozgással, nyilvánvalóan stúdiókörülmények között forgatott film nyomába érni amatőr keretek között nem könnyű. Valahogy mégis úgy van vele a magamfajta, hogy szeretné a saját módján megfigyelni, saját kis kísérletezése tárgyává tenni ez esetben növényeket. Így hamarosan ilyen jellegű felvételekkel jelentkezem majd, addig pedig álljon itt két kis - amatőr körülmények között készített - példavideó, ezeket danLinfield vimeo user galériájából rángattam ide.


Time-Lapse in the Round from danLinfield on Vimeo.
Another Sunflower Time-Lapse from danLinfield on Vimeo.

A bejegyzés trackback címe:

https://timelapse.blog.hu/api/trackback/id/tr73968900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.