Budapesti time lapse-ek

2009.02.25. 13:40 | 3 komment

Ilyen és ehhez hasonló time lapse videókkal hetente jelentkezünk majd.

Az alábbi video különböző helyszínen, különböző technikával rögzített felvételekből áll össze. A körsvenken kívüli snittek statívra helyezett HD videokamerával készültek. Van közte 15 perces folyamatos videofelvételből (lásd hold odébb vándorol az Erzsébet híd budai hídfőjénél) és van benne másfél órás musterből 4 másodpercre gyorsított snitt is (Gellért-hegyről az Erzsébet-híd pesti hídfője). A körsvenk pedig egy Batthyány utcai háztetőről mintegy 8 órát 6 mp-es intervallumokban végigfotózva, és közben percenként a szögmérős statívon egy ici-picit mozdítva készült. Az említett technikákról bővebben hamarosan.


Budapest Beauties Demo from viktor kadar on Vimeo.

update: Bónusz werkfotó

 

A bejegyzés trackback címe:

https://timelapse.blog.hu/api/trackback/id/tr12965177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ecneB 2009.02.25. 18:50:38

Uram, minden tiszteletem a magáé. A felvételek lenyűgözőek, magam is rajonkok az efféle technikával készített filmekért.
Például ezért:
www.youtube.com/watch?v=AJzU3NjDikY

Persze, lehet hogy ez csak nagyonnagyvonalakban véve time lapse

Csajbringa · http://csajbringa.hu 2009.02.25. 18:57:10

@ecneB: köszi :) az ilyesmit stop motion-nek hívják (magyarul stop trükk) és nem áll messze egyébként a time lapse-től. csak itt nem fix intervallumonként történik az exponálás, hanem bármikor, leginkább akkor, amikor odébb tették a tárgyat, vagy a szereplő átállt máshova, stb.

zoky 2009.02.26. 00:16:48

ahoj, Dusko Dugousko! ha már így rámspammeltél, megnéztem a másik blogod is. fasza az olvadós cucc.